Cantine Paradiso

[wcpf_filters id="484"]

Enig resultaat

Het verhaal van “Cantine Paradiso” vindt zijn oorsprong in de beslissing van Angelo Paradiso.  Hij een boer en vader van vier kinderen. In 1954 richtte hij een wijnmakerij op in Cerignola, in het hart van Tavoliere delle Puglie.
Het wijnhuis is in de loop der jaren uitgebreid en gemoderniseerd. Het management van de kelder is door grootvader Angelo overgedragen aan zijn kinderen Vincenzo, Michele, Tommaso en Gerardo (tweede generatie) en kwam later weer terecht bij de zonen van Michele en Gerardo, die de derde generatie vertegenwoordigen.
Angelo, kleinzoon van de oprichter, maakte in 2000 plaats voor een nieuwe koers voor de wijnmakerij, waarbij men de productiecyclus voltooide met een bottellijn, een beslissing die snel resultaten opleverde toen de wijnmakerij veel bijval kreeg van zowel Italiaanse als internationale wijnrecensenten.

De betrokkenheid van de derde generatie bij het familiebedrijf eindigde onverwachts tussen 2007 en 2008. Een ouderwetse familie ruzie wat resulteerde uiteindelijk in de sluiting van de historische wijnmakerij.
In dit stadium besloot Angelo zelf de productie van gebottelde wijn voort te zetten. In juni 2010 loste men gelukkig de meningsverschillen en misverstanden op. Angelo kocht de wijnmakerij, die nu is gebotteld onder het merk “Cantine Paradiso” en gaf een frisse nieuwe start aan wat zijn vader en grootvader 57 jaar eerder waren begonnen en waar hij altijd het beste in is geweest. Uiteindelijk goede wijnen maken!